Skippa länkar

UPPTÄCK KALMAR PÅ VATTEN!

Hyra kajak hos Kalmar By Sea

Mitt i Kalmar, i Vattentorsparken nere vid kanalen, hittar du Kalmar By Sea.

Vi vill göra det möjligt för alla att uppleva den härliga känslan av att glida fram på vattnet i vårt vackra Kalmar. Du kommer att uppleva staden på ett helt nytt sätt.

Våra stabila och lättpaddlade kajaker passar oavsett om du är nybörjare eller erfaren paddlare. Vattnen kring Kvarnholmen och Ängö har också mycket att erbjuda, allt från den lugna kanalen till det öppna havet, välj själv vad som passar dig och din erfarenhet.

Behöver du tips på vart du ska paddla hjälper vi dig gärna med en lämplig tur baserad på din erfarenhet och aktuell väderlek.

Innan du ger dig ut på vattnet så hjälper vår kunniga personal dig med utrustningen, går igenom säkerheten och ger dig tekniktips. Allt för att göra din paddlingsupplevelse så bra som möjligt. För oss på Kalmar By Sea är det viktigt att din paddeltur känns rolig och trygg.

Vad ingår när du hyr kajak hos oss?

När du hyr kajak hos oss på Kalmar By Sea ingår alltid den utrustning som du behöver för att kunna paddla.

Vi förser dig med kajak, paddel, flytväst, karta och kapell/stänkskydd. Vi går igenom hur man paddlar och håller en säkerhetsgenomgång innan du ger dig ut på kanalen. Du kan hyra en vattentät påse att förvara dina tillhörigheter i, som du kan ta med dig under paddelturen i kajakens packutrymme eller hyra ett förvaringsfack hos oss på land.

Hur går det till?

Boka din kajak online innan du kommer till uthyrningen, för att snabbt komma ut på vattnet. Har du förbokat på hemsidan behöver du bara checka in hos vår personal på plats, lämna dina tillhörigheter i förvaringsfacket eller packa ner dem i kajaken och därefter plocka på dig utrustningen.

Innan vi hjälper dig ner i kajaken, så håller vi en instruktions- och säkerhetsgenomgång, så att du tryggt kan paddla iväg och njuta av din stund på vattnet.

Att tänka på

Kom ihåg att du måste vara uppmärksam på din andra ute på vattnet. Du delar vattnet med andra som rör sig där, exempelvis båtar och badande människor.

Kom gärna i oömma och bekväma kläder för att känna dig så bekväm som möjligt under paddelturen.

Populära rutter

Det finns rutter för alla – från nybörjare till erfarna paddlare. Du väljer själv om du bara vill paddla någon timme eller ta en heldagstur. Här ser du några förslag på trevliga rutter.

Ängö runt

Längd: ca 1.5h Svårighetsgrad: 3/5 (viss erfarenhet krävs) Vacker och varierande tur genom skyddat vatten...

Priser & vanliga frågor

Tid

0-2h
2-4h
Heldag

Enmanskajak

250 kr
350 kr
650 kr

Tvåmanskajak

500 kr
700 kr
950 kr

Vanliga frågor

Absolut! Kraven för att paddla hos är att du är minst 18 år (eller i målsmans sällskap) och simkunnig, resten hjälper vi dig med. Vi har stabila och lättpaddlade kajaker som passar för nybörjare och vår personal går igenom allt du behöver veta innan du ger dig ut på vattnet. Känner du dig osäker brukar vi rekommendera att paddla tillsammans med någon annan i en tvåmanskajak, som är den stabilaste kajaken vi har.

Om ett barn kan paddla eller inte beror på barnets eget självförtroende och ålder. Vi har flytvästar i alla storlekar och är barnet stort nog att paddla i en egen kajak går det bra, med vuxet sällskap ute på vattnet. Det går också bra att paddla tvåmanskajak tillsammans, alternativ två vuxna i en tvåmanskajak där en sitter stilla med ett barn i famnen framtill, och den som sitter bak sköter själva paddlingen. Är man en mycket van paddlare går det bra att paddla en enmanskajak med ett barn i famnen.
All paddling sker på egen risk.

Vi rekommenderar att du har på dig bekväma, rörliga och oömma kläder för bästa paddlingsupplevelse. Ta med en jacka om det är blåsigt eller regnigt och solskydd och vattenflaska vid varmt och soligt väder. Ett extra ombyte kan vara skönt att ta på sig efter turen.

Det finns plats att lämna skor och väskor på, men vi ansvarar inte för förlorade tillhörigheter. Du kan hyra drybags, vattentäta påsar, hos oss som du enkelt kan förvara i kajakens bagageutrymmen under paddelturen, alternativt kan du hyra ett låsbart skåp att förvara värdesaker i.

Vi har öppet i nästan alla väder! De enda gångerna vi inte rekommenderar att du paddlar är när det åskar och blixtrat. Vill du vara säker på att det är bra väder när du ska paddla kan du välja att köpa till vår ”vädergaranti”, eller ombokningsskydd som det också kallas, så du kan boka om fram till 6 timmar innan inbokad paddling.

Beroende på din erfarenhet och aktuellt väderförhållanden ger vi i personalen dig förslag på passande rutter att paddla. Här på hemsidan kan du också läsa mer om rutter som vi rekommenderar.

Karta

Hitta rätt och förbered dig

Du hittar oss längs kanalen på Kvarnholmen i Vattentornsparken. Närmsta gatuadress är Larmgatan 38 och längs Larmgatan hittar du parkering precis intill parken.

Vi ligger endast ett par minuters promenad från Kalmar C, dit du kan åka med både buss och tåg.

Kom gärna 10 minuter innan din bokade tid för att hinna prova ut rätt utrustning i lugn och ro innan du ska ut på vattnet.

Kurser & event

Vill du hellre paddla tillsammans med en grupp ledd av en erfaren instruktör? Boka in dig på någon av våra kommande kurser eller event nedan.