Skippa länkar

Event

Nattpaddling i Kalmar

Vill du ha vara med om en helt unik upplevelse i Kalmar? Då kan du hänga med på vår nattpaddling. Vi glider tyst fram på det mörka och stilla vattnet och ser ljusen i stan glittra längs kajer och stränder.

Läs mer

Hur går det till?

När du anländer till Kalmar Kajaks uthyrning i Vattentornsparken hjälper vi dig med att få rätt utrustning. Vi går igenom lite paddlingsteknik och har en säkerhetsgenomgång, samt delar ut ljuskällor. När alla är redo kommer vår guide att ta gruppen ut på vattnet  för att se det sista solljuset från kajakerna. Vi paddlar sedan genom skymningen tills dess att mörkret lagt sig. Förhoppningsvis får vi se månen komma fram så att vi får paddla i månskenet. Den två timmar långa turen kommer ta oss en bit ut från stan, till mer naturnära områden. Den här turen är för dig som söker det lilla extra, och vill få ut det absolut bästa av din kajakpaddling. När andra går hem, så ger vi oss ut på ett unikt äventyr..

Nattpaddlingen passar för dig som har paddlat någon gång förut och känner dig trygg i kajaken.

Ett tips är att ta med vattenflaska, något enkelt att äta, en varm tröja/jacka och ett extra ombyte. Drybag kan du hyra av oss, om du behöver vattentät förvaring av ombytet.

Pris: 540 kr per person

För alla turer gäller:

– Antal deltagare: max 10, minst 2
– Max-vikt: 130 kg
– Simkunnighet är ett krav

Bra saker att ta med sig:

– Vattenflaska
– Ombyte

Karta

Hitta rätt och förbered dig

Turen börjar vid bryggan nedanför vår uthyrning i Vattentornsparken. Kom gärna 15 minuter innan turen startar för att förbereda utrustning. Välkommen!